Compost en potgrond actie 2021

Potgrond en compostactie 6 tot en met 13 maart  (corona proof)

 Nijbroek, de Vecht en Terwolde.

Ook dit jaar proberen wij, Stichting Vrienden van Loamneş, de jaarlijkse potgrond en compostactie te organiseren.

Omdat wij nog in het coronatijdperk zitten, moeten wij het anders dan voorgaande jaren organiseren.

Daar hebben wij het volgende op bedacht: wij gaan het corona proof proberen te doen en  met de regels die onze gemeente  en de overheid  gesteld hebben. 

U bestelt de  potgrond en/of de compost via de mail:  visser.terwolde@upcmail.nl  met vermelding van aantallen, uw naam, adres, woonplaats, telefoon en de plaats waar de bezorger het neer kan leggen. Het liefst leggen wij het naast de voordeur neer. 

U betaalt vooraf per bank: NL 79 RABO 0311 625 549  ten name van Stichting Vrienden van Loamneş. Dan moet het goedkomen.

Voor wie geen internet heeft, kan de bestelling telefonisch opgeven worden bij Evert Slijkhuis (0571- 291074) of Wim van der Snel ( 0571-291556).

U kunt uw bestelling  opgeven van: 10 februari tot en met 20 februari. Daarna gaan wij het bestelde optellen en doorgeven aan onze leverancier en de ritten lijsten gereedmaken. De bestellingen van Nijbroek, de Vecht en Terwolde allemaal in die 10 dagen opgeven s.v.p..

De prijzen van de producten zijn hetzelfde gebleven:

Potgrond € 3,50 per zak en 3 zakken voor € 10,00

Compost  € 2,50 per zak  en 5 zakken voor € 10,00

Wij hebben dit jaar geen motto voor de actie, maar onze kas is bijna leeg. Met het geld willen we in Roemenië weer veel gaan doen in de gemeentes Loamneş en Hoghilag.

We hopen dat de corona perikelen hier afnemen, maar ook in Roemenië, want daar ligt ook alles plat.

Bovenstaande actie kan alleen worden uitgevoerd als er begin maart geen beperkende regels van hogerhand worden opgelegd.

Dit artikel wordt ook nog geplaatst in het Voorster Nieuws en het Vaassens Weekblad van 10 februari.

Wij hopen op een goede verkoop.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u altijd bellen met Riet Visser (0571-290720)  of Wim van der Snel (0571 291556 of 06 29 46 49 46).

Hartelijke groet namens de Stichting Vrienden van Loamneş, 

Wim van der Snel.

Digitale schoolborden

Een aantal scholen in Assen worden voorzien van nieuwe digiborden en de vrienden van Loamnes mogen de oude borden hebben. De oude borden zijn misschien niet voorzien van de allernieuwste snufjes, maar functioneren nog prima.

De deal is echter dat wij de borden zelf demonteren en ophalen. Een aantal leden van onze groep  heeft er al heel wat uurtjes inzitten om de borden er af te halen en zijn in de tussentijd ware experts geworden.

De borden staan voorlopig opgeslagen tot er een transport is die de kant van Hoghilag of Loamnes gaat.